Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Spirulina a jó koleszterin szintért, vércukor szintért, emésztésért

                        Spirulina alga azaz a kékmoszat. Használatával jelentősen javulhat a koleszterin és a vércukor szintje. Hatékony segítség lehet a spirulina alga fogyókúrák és diéták idején is. Jótékony hatást gyakorolhat az emésztőrendszerre, helyreállíthatja annak helyes működését. Sportolóknak és nehéz fizikai igénybevételnek kitett emberek számára is ajánlott lehet, hiszen elősegítheti az izmok regenerálódását, védelmet nyújthat a sérülések ellen...

A spirulina lehetséges hatásai a fogyásra

A spirulina fogyasztása hatékonyan javíthatja a koleszterin szintet, illetve szabályozhatja a vércukor szintjét, így hatékony lehet fogyókúrák és diéták idején. A spirulina algákat a NASA kötelékeiben is hasznosítják. A spirulina egy úgynevezett cianobaktérium. Ez egy egysejtű mikroorganizmus, amit sokszor kékmoszatnak is hívnak. Akár a növények, úgy a cianobaktériumok is fotoszintézissel állítják elő az energiát. Ezt az algafélét már az aztékok idejében az akkori társadalmak is felhasználták. Új keletű népszerűsége akkor jelent meg ismét a köztudatban, mikor a NASA arra a következtetésre jutott, hogy a spirulinát akár az űrben is elő lehetne állítani, és az űrhajósok fogyaszthatnák is azt. 


Mi az a spirulina?

A spirulina egy olyan cianobaktérium, egysejtű mikroorganizmus, melyet igen sokszor hívnak kékmoszatnak is. Hasonlóan a növényekhez, a cianobaktériumok is a fotoszintézissel állítják elő az energiát. Ezt az algafélét már a korabeli társadalmak is ismerték és fogyasztották.


Zöld por mely elősegítheti a fogyást

Természetesen nem létezik olyan készítmény, mely varázsütésre eltüntetné a felesleges kilókat. Viszont a spirulina por formátumban bevíve, hatékonyan segítheti az étvágy csökkentését. Ez köszönhető lehet annak, hogy igen magas a fehérje-, illetve a rosttartalma. Emiatt az emésztésre is nagyon kedvező hatással lehet. 

Kísérletek azt mutatták, hogy a spirulina alga nagy mértékben csökkentheti a vércukor szintjét, így is segítve a hatékonyabb fogyást. Ez többek között a benne megtalálható omega-3 zsírsavaknak köszönhető. Embereken eddig csupán rövidebb távon tesztelték a hatékonyságát. Egy két hónapos, néhány tucat cukorbeteg ember között végzett megfigyelés azt találta, hogy naponta 2 grammnyi spirulina alga jelentősen lecsökkentette a vércukor szintjét.

Hasonló mértékű adagolás szintén elegendő volt ahhoz is, hogy a spirulina alga lecsökkentse az egészségre igen káros, LDL-koleszterin szintjét, viszont megnövelje a jótékony hatással bíró, HDL-koleszterin szintjét. Az LDL-koleszterin szint amiatt mondható károsnak, hiszen ha nagy mennyiségben van jelen a szervezetben, a felesleg idővel lerakódik az artériák falaira. Így meggátolja a vér áramlását, ami nagyon sok egészségügyi problémához vezethet. Viszont amennyiben az ,,LDL-koleszterin" eltávolítja a felesleges mennyiséget, az a májba kerülve könnyebben lebomolhat.

Azok számára is hatékonyan segíthet ez az étrend-kiegészítő, akik sportolnak, hiszen a spirulina alga megnövelheti a teljesítményt is, ezáltal az izmok erejét. Kutatások azt mutatták, hogy a spirulina használata csökkentheti az izmok oxidatív jellegű sérüléseit. Így hatékonyabban nyújthatja el azt az időtartamot, ami alatt a sportoló elfárad. 

A spirulina alga megtalálható étrend-kiegészítő kapszulák formájában, de létezik a por önmagában is. Az ,,illata" azonban sajnos nem a legkellemesebb, ezért a kapszula vagy tabletta népszerűbb általában. Hasonlóan fogyasztható mint a más porok, ha ez a formája szimpatikusabb választás. Elkeverhető akár joghurtba, vagy hozzá lehet adni turmixokhoz is, vagy egyéb italokhoz szintén. 


Az úgynevezett mikrobiom helyreállítása.

Alapvetően az egészséges emésztés rendkívül fontos dolog valamennyiünk életében, főként ha valaki fogyni is szeretne. Emésztőrendszerünk egyensúlyának helyére állításának több módja is létezik. Nem csupán a spirulina alga jelentheti a segítséget és a megoldást, hiszen a megfelelően megválasztott és egészséges étrend is sokat javíthat a helyzeten.

Hosszabb ideig tartó használatot megelőzően, mindenképp érdemes kikérni szakember tanácsát, véleményét!


Spirulina Max alga itt tekinthető meg!


Spirulina Chlorella Plus itt tekinthető meg!


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.