Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Rhodiolin jótékony hatásai. Stressz és feszültség kezeléséhez, alváshiány ellen.

                         

A rhodiolin, azaz aranygyökér egy olyan gyógynövény, mely jelentős segítséget nyújthat mindannyiunk számára a napi stressz és feszültség kezelésében. Alvásproblémák kezeléséhez is kiváló választás lehet, hiszen nyugtató hatású, így elősegítheti használata hogy az alvás valóban pihentető legyen. Pozitívan befolyásolhatja az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működését, így ellenállóbbakká válhatunk a betegségekkel szemben...


Mi a rhodiolin?

 

A rhodiolin, azaz a rhodiola rosea ami magyarul az aranygyökér nevet kapta, nagyon sok pozitív hatást gyakorolhat a szervezetünkre a mindennapokban. A rhodiolin egy adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy alkalmazásával és rendszeres fogyasztásával könnyebben kezelhetővé válhat például a stressz és a feszültség, ami nagyon meg tudja keseríteni az életet. Emiatt jótékony hatással lehet úgy az alvásproblémák megoldásában, mint a központi idegrendszer megfelelőbb működésének támogatásában, vagy a szellemi és fizikai teljesítmény fokozásában. A rhodiolin pozitív hatásai a stresszre már régóta közismertek, ennek is köszönhetően szerezhetett magának ez a rendkívüli gyógynövény ilyen nagy ismertséget napjainkban. Azoknak akik természetes anyagokkal szeretnének enyhíteni a mindennapos taposómalom nyomásain, mindenképpen érdemes lehet figyelmet szentelniük ennek a nagyon értékes gyógynövénynek.


A rhodiolin pozitív hatásai a szervezetre. Kinek ajánlott fogyasztása?

  • Kedvező hatással lehet fogyasztása a szívre, az érrendszerre. A rhodiolin fogyasztása pozitívan hathat a keringés megfelelő működésére. Normalizálhatja a szív ritmusát, így elkerülhetővé válhatnak annak zavarai.
  • Hasznos lehet fogyasztása sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek. Nyugtató, stimuláló hatású gyógynövény, így használatával kezelhetőbbé válhatnak a stresszes, feszült élethelyzetek.
  • Cukorbetegek számára is remek választás lehet a rhodiolin, hiszen kedvezően befolyásolhatja az inzulin termelődését.
  • Antioxidáns hatása van, így jelentősen javíthatja a sejtek védekezőképességét, illetve regenerációját. Ennek köszönhetően lassíthatja az öregedési folyamatokat, e hatásának köszönhetően védelmet nyújthat a májnak.
  • Pozitív hatással lehet mind a férfiak, mind a nők libidójára, szexuális teljesítőképességére. Férfiak esetében a ginseng fogyasztásával kombinálva közösen fejthetik ki hatásukat. Míg a rhodiolin nyugtat, ellazíthatja az izmokat, addig a ginseng segíthet abban, hogy a hajszálerek több vérhez juthassanak. Így kedvező hatást fejthetnek ki a potenciára.
  • Erősítheti az idegrendszert és az immunrendszert egyaránt. Aki fogyasztja így könnyebben ellenállhat a megbetegedéseknek, illetve gyorsabban kilábalhat a betegségekből.
  • Kedvező hatással van a rhodiolin a stressz és a feszültség kezelésére. Enyhítheti a pszichés tüneteket, pozitívan befolyásolhatja a fizikai és a szellemi teljesítményt, csökkentheti a depresszió tüneteit. 
  • A rhodiolin fogyasztása pozitív irányban befolyásolhatja az általános közérzetet. 
  • Helyreállíthatja a szervezet természetes egyensúlyát, ezzel támogatva a hormonok és az immunrendszer megfelelőbb működését.
  • A rhodiolin csökkentheti a gyógyszerek toxikus hatásait, természetes védelmet nyújthat a szervezet számára azok ellen. 

Összességében tehát elmondható, hogy ez a kis sárga virágú növény rendkívül sokoldalú, és rengeteg segítséget nyújthat valamennyiünk számára. Némely hatóanyag mely megtalálható a Rhodiola Rosea-ban, gyógyászatban használatos készítmények összetevői között is szerepel. A rhodiolin talán legnagyobb előnye az, hogy mellékhatások nélküli segítséget nyújthat a problémákra, úgy hogy a túladagolás veszélyei nem állnak fenn. (Egy átlagos testsúlyú személynél -kb. 65 kilogramm- becslések szerint több mint 200.000 mg rhodiolin lenne szükséges a túladagoláshoz. Ez az ajánlott napi adagok sokszorosa.) 

Ha esetleg orvosi kezelés alatt állsz, vagy gyógyszereket kell szedned, mindenképpen kérd ki kezelőorvosod, gyógyszerészed szakvéleményét a rhodiolinnal kapcsolatban. Ilyenkor előfordulhat hogy a gyógyszerek hatásai a rhodiolin hatóanyagai miatt megváltozhatnak! Az ha több véleményt meghallgatsz, elsősorban szakemberek véleményét kéred ki, minden esetben csak előnyödre válhat. Ez igaz lehet minden olyan termékkel, készítménnyel kapcsolatban amit fogyasztasz.


A rhodiolin kapszulákról itt olvashatsz bővebben!


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.