Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Rhodiolin- Stresszkezelés hatékonyan

                      Ma már az emberek többségére sajnos jellemző lehet az, hogy nagy nyomásnak vannak kitéve a mindennapjaikban. Emiatt nagyon gyakran válhatnak nyugtalanná, idegessé és feszültté, ha úgy tetszik stresszessé. Ezek a panaszok okozhatnak a későbbiekben még több gondot, például ez vezethet álmatlansághoz is, ami miatt aztán esetleg újabb panaszokkal kell majd szembesülni a továbbiakban...


A stressz jelenléte napjainkban

Manapság már szinte minden második ember panaszkodik arra, hogy naponta tapasztalja magán a stressz különböző tüneteit. Olyanokat mint a lehangoltság, az idegesség, a depresszió, vagy az ingerlékenység. Egyre inkább észrevehető a mindennapokban, hogy a stresszre való hivatkozás ma már bizony nem egy elcsépelt közhely, hanem a komoly valóság, és egy megtapasztalt jelenség.

A stressz már egy régóta ismert fogalom, nem újdonság az emberiség történetében. Ez már az ősidőkben is jelen volt, hiszen egy vadászat is nagy stressz és veszélyforrás lehetett az abban résztvevők számára. De a modern idők embereinek annál is sokkal, de sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenézni naponta többször is. A bajok ott kezdődnek, hogy az emiatt felgyülemlő problémákat nagyon sokan nem tudják valószínűleg feldolgozni, emiatt a feszültség csak gyűlik bennük, majd ez óhatatlanul ki fog törni egyszer. Ez ellen érdemes lehet tenni minél előbb, ha máshogy nem hát szakszerű segítséget kell kérni!

A stressz és feszültség miatt bekövetkező esetleges élettani változások, gyakran sokkal nagyobb problémákat okozhatnak, mint azt bárki előre sejthetné. Komoly szerepet játszhatnak olyan betegségek kialakulásában is mint például a nyombél- és gyomorfekély, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, vagy akár a depresszió.


Rhodiolin, a túlélő növény 

Található olyan természetes megoldás is, ami attól hogy az természetes, nagyon hatásos is lehet. Szibériában, a hegyekben őshonos a Rhodiolin (Rhodiola rosea) gyógynövény. Ez a növény több ezer méteres magasságokban él, igen zord körülmények között, de megtalálhatóak a Himaláján is egyes fajtái, még nagyobb csúcsokon is. A régi tibeti uralkodói dinasztiák is elismerték, és használták a rhodiolint a hatásai miatt. Az közemberektől a katonákig fogyasztották általános erősítőként, életerő-esszenciaként.

Napjainkban is több klinikai, gyógyszerészeti vizsgálatot végeznek a rhodiolinnal kapcsolatban. Egyes kísérletek már megerősítették, hogy a Rhodiolin gyógynövény kivonatának akár egy alkalommal történő alkalmazása is lecsökkentheti a stressz akut tüneteit.


Stresszkezelés hatékonyan

Napjainkban újra egyre népszerűbb az emberek körében a Rhodiolin, mely Rhodiola rosea-t tartalmaz. Ismét évtizedes sikereknek örvend, mivel hatékony segítséget nyújthat a napi stressz és feszültség csökkentésére, vagy akár álmatlanság ellen is. Ezek mellett kiválóan alkalmazható az általános energiaszint megtartásához, a koncentrációs képesség fenntartására, vagy akár ,,természetes altatóként" is.

Tapasztalatok azt mutatják, hogy a Rhodiolin gyógynövénynek olyan aktív hatóanyagai vannak, melyek pozitív hatásokat gyakorolhatnak a központi idegrendszer működésére is. Ennek köszönhetően megnövekedhet mind a fizikai, mind a szellemi teljesítmény. Javulhat a koncentrációs képesség rövid időn belül, elősegítheti a stressz és feszültség kezelését. Csökkentheti a mentális fáradtságot a Rhodiolin fogyasztás, javíthatja az általános közérzetet is. Ha a cinkkel kiegészítve fogyasztjuk, abban az esetben növelheti jelentősen a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét.


Rhodiola rosea a kíméletes megoldás a stressz ellen

Hogy miért lehet érdemes a Rhodiolint, azaz a Rhodiola rosea-t választani? Azért, mert ez egy adaptogén gyógynövény, mely mellékhatások nélkül hasznosulhat olyan mértékben a szervezetben, amilyen mértékben annak arra szüksége van. Nincs ismert mellékhatása, és úgy válhat a szervezetünk javára, hogy a hatásai hosszan megmaradhatnak, viszont a hozzászokás veszélyei nem állhatnak fenn.


Rhodiolin kapszula itt megnézhető


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.