Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Okok, ami miatt hasznosak lehetnek a probiotikumok

A probiotikumok kifejezés alatt lényegében azokat a jótékony hatású baktériumokat értjük, amelyek igen sokat tehetnek a bélflóránk egészségéért, optimálisabb működéséért, egyensúlyáért. Ha bélműködésünk, bélflóránk rendben van, akkor ezt az állapotot nagyon fontos lenne fenn is tartani.

De lássuk, mi mindenre lehetnek pozitív hatással a probiotikumok?

  1. Az egészséges bélflóra nagyban hozzájárulhat az immunrendszer optimálisabb működéséhez. Segíthet felvenni a harcot a kórokozó baktériumokkal, így járulva hozzá például a felső légutak hurutos fertőzéseinek megelőzéséhez. (A probiotikumokat ma már antibiotikumos kezelések mellé is ajánlani szokták, kiegészítőként, a bélflóra védelmének érdekében.)
  2. A probiotikum segíthet csökkenteni a gyulladás mértékét a szervezetben. Segíthet kiegészítő kezelésként több olyan gyulladásokkal összefüggő krónikus betegség esetében is, mint például az irritábilis bélszindróma. De akár jótékony hatású lehet a szív- és érrendszeri betegséggel vagy a cukorbetegséggel élők esetében is.
  3. A probiotikumoknak köszönhetően több energiánk lehet. Ha a bélflóránk egészséges, akkor az emésztés is sokkal könnyebben, gyorsabban működhet. Ez lehetővé teheti, hogy az összes fontos ásványi-anyag, vitamin, hatékonyabban szívódhasson fel a bevitt tápanyagokból, így energikusabbak, egészségesebbek lehetünk.
  4. Javíthaja a „hőtűrést”, nagyobb fizikai teljesítményre lehetünk képesek szélsőségesen meleg körülmények között is. Ez amiatt lehetséges, hogy a probiotikumok védelmet nyújthatnak a bélflórának a károsodásoktól, így az emésztés is optimálisabban működhet, emiatt a test jobban lehet képes hűteni önmagát.
  5. Javíthatja a közérzetedet, az általános egészségi állapotot is beleértve. Hiszen a probiotikumok elősegíthetik a koleszterinszint alacsonyabban tartását, valamint hozzájárulhatnak a vérnyomás, a vércukor szintjének optimális szinten tartásához. Segítségével stabilizálódhat a testsúly.

Érdemes lehet tehát jobban figyelni a bélflóra egészségére, és azt fenntartani. Vannak élelmiszerek is, melyek alkalmasak lehetnek erre, Ilyenek például a kefir, a savanyú káposzta stb… Vagy olyan készítményt beszerezni, mely a Lactobacillus Acidophilust tejsavóbaktériumot tartalmazza. Ez egy igen ellenálló, hasznos baktériumfajta, amely támogathatja az egészségesebb bélrendszert, pótolhatja a naponta ürülő probiotikus sejteket, illetve részt vehet az immunrendszer „munkájában” is. Segítségével megóvhatjuk a tápcsatorna normális baktériumflóráját, emiatt hatékonyabban támogathatjuk emésztőrendszerünk hatékonyabb működését.

Tudtad azt, hogy az emberi agy átlagosan kb. 1,35 kilogramm súlyú? Ehhez viszonyítva, egy átlagos, egészséges emberi testben közel 1,6 kilogrammnyi probiotikus baktérium, organizmus található. Így tehát elmondható, hogy ezek a baktériumok a második legnehezebb szervünk a májunk után.

Probiotikus készítmények:

Kapcsolódó cikkek:

A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.