Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Potencia problémák fiatalabbaknál

Potencia problémák fiatalabbaknál

A potencia zavarainak megemlítésekor, először tulajdonképpen mindenkinek az idősebb korosztály juthat az eszébe. Igen sokan élhetnek abban a tudatban, hogy a merevedéssel, és más egyéb jellegű szexuális problémákkal járó panaszok csak az előrehaladottabb korúakat érinthetik. De ez sajnos abszolút nem igaz!

Statisztikailag is igazolták azt, hogy a szexuális jellegű együttlétek kudarca, Illetve akár sorozatos kudarca is, bizony akár már a fiatalabb felnőttkorban, sőt, nem is olyan ritkán, már a tinédzserkorban is jelentkezhet. Persze, a dolgok hátterében többnyire egészen más jellegű problémák állhatnak a fiatalabb, valamint az idősebb korosztálynál is.


Mikor is beszélhetünk a potenciazavarokról?

Potenciazavarról olyankor beszélhetünk, ha a kívánt szexuális együttlét olyan okok miatt nem tud bekövetkezni, ami kapcsolatban áll a merevedéssel. Vagyis, ami mindenképpen szükséges lehet ehhez, az elsősorban a szexuális vágy az adott szituációban. A libidó csökkenésével járó problémák, mint például a hormonháztartási zavarok, egy teljesen másik csoportba lehetnek sorolhatók. A potencia zavarinak súlyossága egy igencsak széles skálán mozoghat. Ez terjedhet a változó mértékű, időtartamú merevedési zavaroktól akár az erekció teljes eltűnéséig is.

Míg az idősebb kori megjelenési formáinál többnyire testi (azaz szomatikus) problémák, mint például az érelmeszesedés, esetleg a prosztata megbetegedései, a cukorbetegség vagy ideggyógyászati kórképek, urológiai betegségek állhatnak a dolgok hátterében, a fiatalabb korosztálynál általában pszichés eredetű zavarokról lehet beszélni.


De milyen problémákról lehet itt szó?

Az egyik leggyakrabban előforduló pszichés ok a szorongás lehet. A túlzottan nagy megfelelési kényszer, esetleg a felnőtt filmekben látott, gyakorlatilag jóformán minden valóságalap nélküli szituációk, illetve a szexuális élethelyzetek helytelen felmérése. Az alacsonyabb szintű önbecsülés, a sikertelenségtől való félelem, mind, kivétel nélkül egy-egy komolyabb „stresszfaktorral” bírhatnak, amelyek a szexuális aktusok előtt így igen komoly problémákat is okozhatnak. Gyakran egy újonnan kialakult kapcsolat állíthatja próbatétel elé egyaránt a fiatalabbakat, de előfordulhat, hogy az idősebbeket is. 


Ilyenkor gyakran merülhetnek fel kérdések...

  • Vajon jól csinálom azt, amit csinálok?
  • Az előző partnerével jobb lehetett neki?
  • Mit fog majd szólni a testemhez?
  • E fogom tudni juttatni a csúcsra?

Elsősorban, a nagyobb önbizalomhiánytól szenvedő emberek lehetnek hajlamosabbak arra, hogy az ilyen helyzetek előtt annyira megijednek, hogy egy rosszabb, de akár egy teljesen sikertelen szexuális együttlétnek is nagyon jó lesz az esélye. Persze, az ilyen, és ezekhez hasonló kudarcélmények teljesen érthető módon tovább rombolhatják a férfiak egyébként is sebezhető önbecsülését. Ebből kifolyólag pedig, ezek újabb, és újabb kudarcok okozóivá is válhatnak. Némely esetben sajnos egy igen mély, tulajdonképpen „ördögi kör” alakulhat ki, amely akár a teljes mértékű impotenciáig is eljuttathat, fokozódhat.


Mit lehet ilyen esetekben tenni?

Talán az lehet az egyik legfontosabb tényezője a dolognak, hogy a szexuális partner türelme, hozzáállása, illetve empátiája legyen megfelelő. Bár ez lehet egy látszólag eredménytelen segítségnyújtás is, mivel nagyon sok férfi ilyenkor magába fordul, bezárkózik, de látszat ellenére mégis rengeteget számíthat. Amennyiben többször is előfordul az, hogy sikertelen a közösülés, érdemes lehet minél hamarabb szakemberhez fordulni.


Először az okokat lehet fontos kideríteni!

Egy szakorvosi vizsgálat gyorsan segíthet tisztázni a merevedési zavarok hátterében fennálló problémákat. Elsősorban ez lehet az eredményes terápiák alapja. Amennyiben a panaszok testi eredetűek, például gyulladások miatt jelentkeztek, vagy hormonális, esetleg urológiai problémák miatt, úgy azokat a megfelelő gyógyszerekkel kezelhetik. Amennyiben pszichés eredetű panaszokról van szó, úgy azokat leginkább szexuálpszichológusok segítségével lehet megoldani.

Kapcsolódó írások a potencia témában:

 

Férfiaknak készült termékek itt talalhatóak

A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.