Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Omega-3 folyékony halolaj (Nordic Pure)

Az omega-3  mint értékes olaj, egészen biztos, hogy mindenki számára ismerősen csengő név lesz. Tartalmaz omega-3-at például a margarin, az omega-3 tartalmú étolaj, a sort lehetne folytatni szinte a végtelenségig. De mindez nem véletlen, hiszen az omega-3 hozzájárulhat a szív-, és érrendszeri problémák megelőzéséhez is. Ezeken kívül, jótékony hatással lehet az idegrendszer megfelelőbb működésére, sőt, még az immunrendszerére is, bár ezekről általában jóval kevesebb szó esik. Ezt most igyekszünk pótolni, és rátérni az omega-3 ezen tulajdonságaira is.

Fordulópont az emberi evolúcióban

Tudtad azt, hogy a modern ember megjelenésének ideje egybeesett azzal, mikor a homo sapiens a vizek közelébe telepedett le, és elkezdte felvenni étrendjébe a tengeri halakat? Ez az emberi evolúcióban bekövetkezett fordulópont talán nem lehet véletlen, hiszen a  ’’tenger gyümölcseinek’’ omega-3 zsírsav tartalma, DHA tartalma, nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy az emberi agy mérete növekedhessen, illetve hogy a mentális készségek, a viselkedési és motoros készségek fejlődhessenek. Gyermekek számára,-legyen  szó magzatról, vagy fejlődésben lévő gyermekről,-nagyon fontos lehet, hogy megfelelő  DHA szintje alakulhasson ki.

Fontos lehet a magas DHA arány

A mostani kutatások szerint, egyre inkább nagy szerepet kap az omega-3-on belüli  DHA és EPA arányának vizsgálata. Ezek a vizsgálatok megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak közül jórészt a DHA az, ami elősegítheti az agy-, a szem-, és az idegsejtek jobb fejlődését. Ennek segítségével kialakulhatnak a megfelelő agyi funkciók, a megfelelő minőségű látás. Javíthatja a gyerekek tanulási képességeit, memóriájukat, jobb lehet a problémamegoldó képességük,  a kognitív képességük, koncentrációs képességük, akár figyelemhiányos gyerekeknél is javulás érhető el. Várandósok esetében csökkentheti a korai szülés kockázatát.

De természetesen nem csupán a gyerekek esetében lehet szükség az idegrendszer épségének megőrzésére. Idősebb korúaknál legalább ennyire fontos lehet, hogy fékezni lehessen a szellemi hanyatlás gyorsaságát. A DHA-nak van egyfajta ’’anti-ageing’’ hatása, ami azt jelenti, hogy segíthet karban tartani az idősebb korosztály szellemi frissességét.  Mindezek mellett elősegítheti a látás, az retina, az idegrendszer megfelelőbb működését is. Hatására javulhat a gondolkodás, annak sebessége, a memória, könnyebb lehet vele megoldani a feladatokat. Késleltetheti a demencia, a szenilitás kialakulásának kockázatát. Csökkentheti a depresszióra való hajlamot is.

Fontos a sejtek védelme

Persze fontos szem előtt tartani azt is, hogy az omega-3 zsírsavak nem csupán az idegek sejtjeibe épülnek be, hanem képesek lehetnek az összes sejtet rugalmasabbá tenni. Ezek a sejtek pedig minél rugalmasabbak, annál könnyebben lehetnek képesek ellátni a feladataikat. Hatékonyan támogathatják az immunrendszert, csökkenthetik a gyulladásokat a szervezetben, javulhat az inzulinérzékenység is. Az omega-3 halolaj fogyasztása, rengeteg segítséget nyújthat a szervezet számára a mindennapokban.

A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.