Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Omega-3-Ezek lehetnek az omega-3 halolaj hatásai

Az Omega-3 halolaj segítséget nyújthat az omega 6:3 arányát beállítani a szervezetben, így segítve elsősorban az immunrendszer megfelelő működését. Segítséget nyújthat a keringés javításában, így megelőzhatő lehet fogyasztásával a szívinfarktus. Jótékony hatással lehet a különböző gyulladásos folyamatokra, mint például a krónikus bőrgyulladások, a pikkelysömör, az ekcéma, de jelentősen javíthatja az ízületi gyulladások okozta panaszokat is...

MIRE JÓ AZ OMEGA-3 HALOLAJ?

Az omega-3 halolaj hatásai rendkívül fontosak lehetnek minden élőlény számára. Segíthet beállítani az omega 6:3 arányát a  szervezetben, mely alapvető feltétele lehet annak, hogy az immunrendszerünk optimálisan működjön. Az omega-3 halolaj rendszeres fogyasztása kedvező hatással lehet hosszabb távon a szívre, és serkentheti az agyműködést is. Az omega-3 halolaj ezeken kívül még jótékonyan hathat a szemre, védelmet nyújthat a meszesedés ellen az érfalaknak. Ennek köszönhetően az omega-3 halolaj segítséget nyújthat abban hogy javuljon a keringés, a szívinfarktus megelőzésében, és rendszeres használatával elkerülhető lehet az érszűkület kialakulása is.

Kedvezően befolyásolhatja a véralvadási időt is az omega-3 halolaj, ennek köszönhetően segíthet elkerülni a vérrögök kialakulását. Jótékony hatása lehet az omega-3-nak a gyulladásos folyamatokra is, alkalmazása javíthat az ízületek gyulladásos panaszain, és enyhítheti az allergiás tüneteket. Mivel megmutatkozhat gyulladáscsökkentő hatása, így a bőr gyulladásos betegségeire is jótékonyan hathat az  omega-3 halolaj. Enyhülést hozhat az omega-3 halolaj használata a pikkelysömörtől, ekcémától, krónikus bőrgyulladástól szenvedő betegeknek.


AZ OMEGA-3-BAN TALÁLHATÓ ZSÍRSAVAK

Az omega-3 halolaj alkalmas lehet arra is, hogy beállítsa az EPA- (eikozapentaénsav)-, és a DHA-(dokoza-hexaénsav)-, és egyéb zsírsavak (ALA,SDA,DPA stb.) arányát a szervezetben. Érdemes lehet az omega-3 halolajat kúraszerűen használni. Az omega-3-ban találhatóak  esszenciális zsírsavak, de azokat a szervezet nem tudja önmaga előállítani. Csupán táplálékok útján tudjuk a szervezetünkbe juttatni ezeket az esszenciális zsírsavakat, és így sajnos általában nem juthatunk hozzájuk rendszeresen. A mai rohanó stresszes világban a helyes étkezési szokások sajnos gyakran háttérbe szorulhatnak, és számtalan esetben fordulhat elő az is, hogy bár igyekezhetünk odafigyelni arra mit eszünk, mégsem sikerül megtalálni a megfelelő tápanyag mennyiséget tartalmazó élelmiszereket. Ennek következtében fordulhat elő, hogy túlságosan magas lehet az omega-6 zsírsav aránya, és túl alacsony az omega-3-é, ami megbonthatja a szervezetben lévő egyensúlyt.


AZ OMEGA-3 HALOLAJ HATÁSAI

Felvetődhet mindenkiben a kérdés, hogy ez esetben nem lenne e elegendő csupán megfelelő mennyiségű halat fogyasztanunk az omega-3 helyett? Normális esetben valószínű hogy a válasz igen lenne. Azonban a tengerekben élő halak melyek az omega-3 forrásai, sajnos egyre jobban szennyezettek lehetnek, ,,köszönhetően" a civilizációs ártalmaknak amiknek következtében természetes vizeink már nem tisztákTengereink vizei egyre inkább tartalmaznak több fajta nehézfémet (higany,ólom), ami sajnos azt jelentheti hogy a bennük élő ökológia is megszenvedheti ennek hatásait. E mellett az élelmiszereket feldolgozási eljárásoknak vetik alá, melyek során a hasznos zsírsavak elveszhetnek belőlük, és e mellett túl sokat is tartalmazhatnak a már említett nehézfémekből.


AZ OMEGA-3 HALOLAJ ELŐFORDULÁSA

Az omega-3 található a halolaj mellett a lenmag olajában is, azonban hatásuk nem egyforma. Az omega-3 halolajában több fajta omega-3 található-(EPA,DHA)-, mint a  lenmag olajában, -(ALA)-, emiatt hatékonyságban nagyok lehetnek közöttük a különbségek. Vegetáriánusok számára is nagyon fontos lenne a megfelelő omega-3 mennyiség bevitele, hiszen valószínűleg ők sem jutnak hozzá minden szükséges nyomelemheztápanyaghoz étkezéseik során. Az ő szemszögükből abszolút érthető módon azonban ők nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű táplálékot,  így halolajat sem. Ma már létezik olyan olaj, mely összetevőit tekintve nem tartalmaz halolajat. E helyett tengeri algákból állítják azt elő, és ez megfelelően pótolhatja a vegetáriánus életmódot élők omega-3 szükségleteit


JAVULHAT A MEMÓRIA AZ OMEGA-3-TÓL? KINEK AJÁNLHATÓ?

 

szív, és érrendszeri megbetegedések okai miatt, nagyon sokan halnak meg minden évben világszerte. Sajnos valószínűleg ez az egyik vezető halálok napjainkban. Kutatók és tudósok régóta keresik a választ arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen párhuzam az étrend és a szív, valamint érrendszerrel kapcsolatos megbetegedések előfordulása között. Ha vannak, milyen okok lehetnek azok? Arra a következtetésre jutottak, hogy a fenti északon élő emberek között rendkívül csekély a szív-, és érrendszeri megbetegedések száma, holott étrendjük felettébb gazdag zsírokban. A fejlett országok lakói úgy általában sok fehérjét, és zsiradékot vesznek magukhoz, mégis sokkal jobban ki vannak téve a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásának. Ennek elég valószínű hogy az lehet az oka, hogy az északi emberek által elfogyasztott fehérjék és zsírok a tengerből származnak, és ezek komoly mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírsavat, úgynevezett omega-3 zsírsavakat. A tengerben élő halak elfogyasztásával ezek az emberek akár tízszeres mennyiségű omega-3 zsírsavat vihetnek be szervezetükbe, mint a modern civilizációban élő embertársaik.


Kattints ide és tekintsd meg az Omega-3 rágható kapszulátt!


Kattints ide és tekintsd meg az Omega3 Concentratet!


A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.