Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Melatonin

Tudtad azt, hogy a melatonin nem csupán az emberi szervezet számára rendkívül fontos? A melatonin hatására indulnak ősszel útjukra a vándormadarak, a melatonin szabályozza az állatok téli bundájának kialakulását, valamint némely fajnál a téli álmuk ciklusát is.

A mindennapi „pörgős” élet egyik szinte szükségszerű velejárója, hogy egyre kevesebb idő juthat általában a pihenésre, regenerálódásra, a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra. A túlzsúfolt, túlterhelt életvitel akaratlanul is belesodorhat bárkit egy olyan körforgásba, melyből nem lesz valószínűleg könnyű kiszabadulni. Hiszen a fokozott stressz egyik fő kiváltó oka lehet bizonyos esetekben az alvászavaroknak. Az elegendő minőségű, mennyiségű alvás egyértelműen nagyon fontos, nélkülözhetetlen élettani szükséglet, és ha ez nem tökéletes, akkor segítséget jelenthet számunkra a melatonin.

Szervezetünk, mikor a fény csökken, melatonint állít elő. A melatonin nagyon fontos szerepet játszik az alvás-ébrenlét ciklusának fenntartásában. Ebben az egyensúlyban azonban igen könnyen zavarok léphetnek fel olyan személyeknél, akik például több műszakban, váltott munkarendben dolgoznak, vagy gyakran kénytelenek olyan utazásokra, amik több időzónát is érintenek.

Aludj el könnyebben! Sokszor azok, akik elalvási nehézségekkel küzdenek, könnyedén nyúlhatnak különböző szintetikus szerek, altatók után. Pedig lehetséges, hogy az is megoldást hozhatna számukra, ha a szervezetükben is termelődő melatonint kiegészítenék. Sajnos ennek a hormonnak a természetes termelődése az idő előrehaladtával, ahogy idősebbek leszünk, egyre inkább csökkenhet, de ilyen esetekben is segítség lehet a melatonin pótlása, hogy elkerülhessük az alvászavarokat.

Ébredjünk kipihenten! A melatonin nem „csupán” az elalvást könnyítheti meg, de az alvás minőségét, mennyiségét is kedvezően befolyásolhatja. Ráadásul más egyéb szerekkel ellentétben, a melatoninnal nagyobb az esélye, hogy valóban kipihentebben ébredhetünk. A pihentető alvás, valamint pihenés támogatásával a melatonin hozzájárulhat az immunrendszer, az idegrendszer normál működéséhez, illetve kedvezően befolyásolhatja a vérnyomást vagy a testünk hőmérsékletét is.

A Melatonin itt megnézhető

A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.