Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Megfázás ellen

Sokan azt gondolják, hogy a megfázás, az influenza, kizárólag a hideg őszi, téli hónapok betegsége. Valójában akár egész évben ki lehet téve bármelyikünk a veszélynek. Gondoljunk csak arra, hogy a nagy nyári melegből, hirtelen belépünk egy légkondicionált helyiségbe, ahol hőfok akár 10-12 fokkal is alacsonyabb lehet, mint külső hőmérséklet. Arról nem is beszélve, hogy a megfázásra hajlamosak lehetünk akár a kora tavaszi időben is, mikor csalóka módon úgy érzékeljük, mennyire kellemes a kinti időjárás, de közben még a szél túl erős, túl hűvös…

Tehát érdemes lehet felkészülni a megbetegedések ellen, jobb egy picit előre gondolkodni, mint kidőlni akár hosszabb időre is. Azt az orvosok is ki szokták többször hangsúlyozni, hogy a védőoltások sem tudnak tökéletes védelmet biztosítani (általában ők is 80% környékére helyezik a hatékonyságot). Ahogy a szakemberek mondják, ez nem az oltások gyengesége miatt van így, hanem amiatt, mert a kórokozók folyamatosan változnak, valamint azt sem lehet biztosan megmondani, éppen melyik törzsük fog előtérbe kerülni . Emiatt is lehet érdemes szervezetünket kicsit jobban megerősíteni a betegségek ellen különböző vitaminokkal, gyógynövényekkel.  Ezek sokat segíthetnek abban, hogy immunrendszerünk megfelelően fel legyen készülve a külső hatások ellen.

Gondoskodhatunk a szervezet védekezőképességéről zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étrenddel is. Ezek mellett természetesen a mindennapi mozgás, sport, szintén nagyon fontos tényező, ugyanúgy megfelelő vitaminellátottság is nélkülözhetetlen az immunrendszer számára. A kórokozók elleni harcban sokat segíthet a jó D-vitamin ellátottság, ez sokat segíthet az immunsejtek működésében, szabályozásában. Az orvosok szerint, vannak olyan sejtek, melyek, ha kórokozókkal találkoznak, igénylik a D-vitamint, fokozhatja a fertőzésekre adott immunválaszt. A megfelelő D-vitamin szint fontos az immunrendszer sejtjeinek működéséhez, a fertőzésekkel szembeni hatékonyabb védekezéshez. Becslések alapján, a D-vitamin hiányának pótlása, akár 90%-al is csökkenthetné népességszinten, az influenzás megbetegedések számát. Klinikai kutatások szerint, egy 3-12 hónapos csecsemőnek adott magas dózisú (1200NE) D-vitamin, csökkentette az influenzás megbetegedések számát, illetve lerövidítette a lázzal, köhögéssel töltött idő hosszát. A C-vitamin is fontos szerepet játszik az immunsejtek anyagcseréjében, emiatt fontos, hogy a C-vitamin ellátottságunk szintén megfelelő legyen. Napi 1000mg C-vitamin már jelentősen csökkentheti a vírusos eredetű légúti fertőzések tüneteinek hosszát.

A vitaminokat itt nézheted meg

A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.