Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Magnézium-Az idegekért és izmokért...mit tehetünk magnézium hiány ellen?

Magnézium-Az idegekért és izmokért...mit tehetünk magnézium hiány ellen? A magnézium megléte a szervezetben, az izmok és az idegek megfelelő működésének egyik legfontosabb feltétele. Hiányában számtalan kellemetlen, akár fájdalmas tünetet is tapasztalhatunk. Ki ne ébredt volna még arra, hogy erős fájdalommal járó görcs kínozza? Emellett ha magnézium hiány alakul ki, határozottan jobban érezhetjük a stresszt, idegesebbek is lehetünk, előfordulhatnak szívritmus zavarok, magas vérnyomás...

MIRE JÓ A MAGNÉZIUM?

A magnézium elengedhetetlenül fontos az idegek és az izmok megfelelő működéséhez. Több száz fontos enzim működésének szabályozásában vesz részt a magnézium emiatt fontos szerepet játszhat a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok anyagcseréjében. A magnézium az  A-vitaminnal, a kalciummal, a foszforral közösen lehet a leginkább hatásos, hiszen így segíthetik egymás felszívódását. 

 magnézium,magnézium hiánya,idegek,izmok

magnézium,magnézium hiánya,idegek,izmok

MAGNÉZIUM HIÁNY? AZ MI?

Ha magnézium hiány alakul ki a szervezetünkben, stresszesebbek, idegesebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Egyéb tünetei lehetnek még a magnézium hiányának görcsölő izmok (van, aki még nem ébredt erre az érzésre?), hogy nehezebben tudunk koncentrálni, összpontosítani, illetve a szív ritmusának zavaraiért is felelős lehet. Magnézium hiányos állapotban előfordulhat magas vérnyomás, a csontok szerkezetének ritkulása, esetleg cukorbetegségA magnézium fontos szerepet játszhat a mentális egészség megőrzésében is. Megfelelő szinten tartása esetén elkerülhető lehet a depresszív hangulatok előfordulása, a zavart viselkedés, és a szorongás. E miatt fontos lehet odafigyelni hogy elkerüljük a magnézium hiány tüneteit!

Az ételek melyeket manapság fogyasztunk, jóval kisebb magnézium tartalmúak mint az kívánatos lenne. Pedig erre különösen nagy szükségünk lehet, főleg várandós kismamák, gyermeket szoptató anyukák, és nagyobb mennyiségű alkoholos italokat fogyasztók esetében.  Aktív sportot űzők esetében is nagy szükség lehet a magnézium bevitelre, mivel energiává alakíthatja át a vércukrot. Jótékony hatása lehet kalciummal együtt történő bevitelének. Magnézium hiányában gondok adódhatnak az anyagcserében, zavarok léphetnek fel az izmok, ízületek és az idegrendszer működésében.


MEKKORA ADAG MAGNÉZIUM KELLHET NAPONTA?

A magnézium napi ajánlott adagja 300-350 mg lehet naponta, azonban komolyabb fizikai megterhelés hatására, ennek akár a duplájára is szüksége lehet a szervezetünknek,különben kialakulhat a magnézium hiányZöldségekben és gyümölcsökben is megtalálható  magnézium. A spenótban, az almában, a citromban, a dióban, a babokban, a zöldborsóban is ott van. De azt figyelembe kell venni, hogy a főtt ételek már sokkal kevesebb magnéziumot tartalmaznak. A nagy zsírtartalmú ételek pedig akadályozhatják a magnézium teljes felszívódását!

A magnézium hiánya ritkán alakulhat ki a nem megfelelő táplálkozás következtében. Gyakrabban fordulhat elő gyógyszeres kezelések okaként. Némely vízhajtó, magas vérnyomás elleni készítmény, esetleg az alkohol is állhat a magnézium hiányának hátterében. Magnézium szedése eseténmindig ajánlott  konzultálni a kezelőorvossal! Számos esetben kedvezőtlen kölcsönhatásban lehet a magnézium több orvossággal is, e miatt a bevitt adagok közömbösíthetik egymást! Túladagolás veszélye a megfelelő veseműködésű embereknél, kis eséllyel állhat fenn. Károsodott vesével élők feltétlen konzultáljanak orvosukkal a magnézium pótlását illetően, számukra a túl magas magnéziumszint káros hatású lehet! A túladagolt magnézium jelei lehetnek a hányinger, légzési problémák, a szív ritmuszavarai. Ez esetben csökkenteni kell az adagot, mert a magnézium szedése a szív megállásához is vezethet! Dohányzók esetében kedvezően befolyásolhatja a magnézium a stroke kialakulásának esélyét. 


Kattints ide bátran több infóért, és meg is tudod nézni a Calcium Magnézium PLUS-t!

A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.