Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Lucerna- Mire jó a lucerna?

Lucerna- Mire jó a lucerna?

MIRE JÓ A LUCERNA?

A lucerna egy takarmánynövény mely rendkívül gazdag vitaminokban, több fajta ásványi anyagot tartalmaz, és nagyon sok fehérje is van benne. Megtalálható a  lucernában a C-vitamin, de ott van benne a B-vitamin,  D-vitamin, E-vitamin, vagy a K-vitamin is. Ezeken kívül a lucerna tartalmazhat még  jódot, szelént, magnéziumot, kalciumot, cinket, béta-karotint, és vasat.


A LUCERNA HATÁSAI

Magas a lucerna rosttartalma, ezért kedvezően befolyásolhatja az anyagcserét, javíthatja az emésztést, és növelheti az étvágyat. A lucerna kalcium tartalma segítséget nyújthat a fogak, és a csontok épségének megőrzésében minden életkorban. Várandósok esetében is hasznos lehet e miatt, mert a bevitt kalcium ami a lucernában található, segíthet a magzat csontjainak fejlődésében. Napjainkban kiemelkedő lúgosító hatást is tulajdonítanak a lucernának, ellensúlyozandó azt, hogy táplálkozásunk több forrás szerint szervezetünket savassá teheti. Egyes állítások szerint, a lucerna helyre állíthatja a szervezet PH- értékét.


Lucerna- Mire jó a lucerna?

A LUCERNA FOGYASZTÁSA

Jótékony hatással lehet a lucerna fogyasztása az idegrendszerre, az immunrendszerre, de az ízületek állapotára is, köszönhetően annak hogy tartalmaz rezet is. A lucerna fogyasztása hasznos segítséget nyújthat a  gyomor savtartalmának egyensúlyban tartásához. Támogatást nyújthat még ezen kívül lucerna fogyasztás az érrendszer, és a vérnyomás karban tartásához is. A vashiány pótlásában is fontos szerepet játszhat a lucerna fogyasztása, ez nagyon fontos lehet annak érdekében hogy fittebbnek érezhessük magunkat. Ezek miatt a tulajdonságai miatt a lucerna igen fontos táplálékkiegészítő lehet mindannyiunk számára, összetevői sok pozitív hatást fejthetnek ki a szervezetünkben.


TERMELŐI LUCERNA

A termelők által termesztett, lehető legjobb körülmények között nevelt lucerna, mentes minden adalékanyagtól. A lucerna betakarítása után a napon van szárítva, ennek köszönhetően nagy mértékben megőrizheti a benne megtalálható vitaminokat, és  ásványi anyagokat. Ezt követően a lucernát  kapszulákba töltik, majd csomagolják. 


A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.