Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Ligetszépeolaj (Evening Primrose Oil)

A ligetszépeolajat sokan az egyik az egyik legkiválóbb felfedezésnek tartják az egészségmegőrzés szempontjából. A ligetszépeolaj két dolgot tartalmaz, ami az emberi szervezet számára nagyon fontos. Ezek telítetlen zsírsavak, az egyik az esszenciális zsírsavak közé tartozó linolsav, azaz F-vitamin, a másik a gamma-linolénsav.

A telítetlen zsírsavak antioxidáns tulajdonságúak, melyek semlegesíthetik a szervezet számára káros szabad gyököket. A WHO javaslata szerint felnőttek esetében, a napi bejuttatott kalóriamennyiség 3 százalékát, például a ligetszépeolajban lévő telítetlen zsírsavaknak kellene kitenniük. 

 


Leginkább a bőr egészséges működésének fenntartására, valamint a bőr regenerálására használják a ligetszépeolajat. A bőr kiszáradásának egyik gyakori oka lehet az A-vitamin hiánya. Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin,emiatt a ligetszépeolaj mint növényi olaj segítheti a szervezetben való hasznosulását. Egy három héten át tartó ligetszépeolaj-kúra (kb. napi két gramm) kapszulák alakjában általában elegendő lehet ahhoz, hogy puhábbá tegye a kiszáradt bőt. 

Gyulladásokat csökkentő, a bőr szárazságát enyhítő hatásai miatt akár ekcéma kiegészítő kezeléséhez is használható lehet. A D-vitaminnal kiegészítve csökkentheti a bőrön kialakuló, sokszor viszketéssel járó pikkelyességet, illetve a pikkelysömör által érintett területek mértét is kedvezően befolyásolhatja. Használhatjuk a pattanások különböző típusainak kezeléséhez is. 

A ligetszépeolaj gátolhatja a gyulladásokat okozó prosztaglandinok termelődését is, emiatt enyhülést hozhat a fájdalmas, kellemetlen nőgyógyászati panaszokra, például a menstruációs görcsökre. A petrezselyem levelét tartalmazó ,,Garlic Max" kapszulával kombináltan szedve, a menstruációt megelőző tünetek -(mellfeszülés, fejfájás, hangulat ingadozása, ödéma)-, is enyhíthetők lehetnek.


Antioxidáns hatású, így segíthet a nőgyógyászati panaszok és hormonális problémákat okozó káros környezeti hatások kivédésében, az ösztrogéndominancia csökkentésében. A klimax tüneteinek enyhítésére is gyakran használnak ligetszépeolajat, mivel ez csökkentheti az ingerlékenységet, illetve kedvezően befolyásolhatja a vér koleszterinszintjét. Jó hatással lehet a hőhullámokra, csökkentheti a változókori elhízás esélyét is. A testsúly szabályozásával hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez.

További kedvező tulajdonsága, hogy gátolhatja a vérlemezkék összetapadását, védelmet nyújthat a koszorúér betegségei ellen. Az omega-3 zsírsavakhoz hasonlóan javíthatja az agyi funkciókat is. Csökkentheti az ízületi fájdalmakat, az ízületi gyulladásokat is.  


Ligetszépeolaj kapszulákról itt kaphatsz bővebb informáviót!


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.