Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Kurkuma

Az ízületek védelméért rengeteget tehet ez a gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény. Sportolóknak és azoknak akik rendszeresen komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve, mindennapos védelmet nyújthat a kurkuma fogyasztása azért, hogy a későbbiekben se kelljen a mozgásszervi panaszoktól szenvedniük. A kurkuma jótékony hatással lehet a cukorbetegség kezelésében, az Alzheimer-kór elleni küzdelemben, illetve az érrendszer megfelelő állapotára.


 MIRE JÓ A KURKUMA?

kurkuma egy olyan gyógynövény, mely fogyasztása jótékonyan befolyásolhatja az ízületek megfelelő működését. Erős gyulladásokat csökkentő hatása lehet, e miatt nagyon nagy hasznát vehetik sportolók, vagy azok akik rendszeresen nagy fizikai igénybevételnek vannak kitéve. Rendszeres használata fokozott védelmet biztosíthat az ízületeink számára. Antioxidáns hatású, így hasznos lehet a sejtek megfelelő működésére. Kutatások bizonyították, a kurkuma pozitív hatású lehet az Alzheimer-kór elleni küzdelemben.

Mindezek mellett a kurkuma kedvező hatással lehet a cukorbetegség elleni harcban is. Laboratóriumi kisérletek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a kurkuma fogyasztása kedvezően befolyásolhatja a 2-es típusú cukorbetegség kezelését, és a kurkuma hatékony lehet a cukorbetegség megelőzésében is. E mellett a kurkuma fogyasztása csökkentheti az inzulinrezisztenciát, javíthatja a hasnyálmirigyben lévő, inzulint termelő sejteknek a működését. A kurkuma fogyasztása jótékony hatással lehet az érrendszer egészségére, javíthat a diabéteszes vesekárosodás következményein.


A KURKUMA TULAJDONSÁGAI

A kurkuma nagyon nehezen szívódik fel a szervezetben. Azáltal, hogy egészen kis részecskeméretűvé mikronizáljuk a kurkumint, több tud felszívódni belőlük a hajszálerekbe, miközben a borskivonatnak köszönhetően tovább is maradhat aktív. A lassabb felszívódás azonban előnyös is lehet, hiszen így a kurkuma hatékonyabban fejtheti ki hatásait a bélrendszerbenbélcsatornában. Ha a feketebors csípős ízét adó piperinnel fogyasztjuk az javíthat a kurkuma felszívódási idején, azonban a piperin némely gyógyszer lebontási folyamatain módosíthat.


 A KURKUMA JELLEMZŐI

kurkuma fogyasztásával nem árt elővigyázatosnak lenni, túl nagy adagokban fogyasztva okozhat panaszokat a gyomorban. A túlzott bevitele a kurkumának okozhat fejfájást, hasmenést, vagy túlzott pirosságot a bőrön! Az ajánlott napi adagot nem érdemes e miatt túllépni! Véralvadásgátló gyógyszerekkel együtt nem tanácsos kurkumát fogyasztani egyidőben, fokozhatja a vérzékenység veszélyét! Dagatellenes gyógyszerek hatását a kurkuma gátolhatja! A kurkuma több gyógyszer hatását gyengítheti, azok akár gyorsabban lebomolhatnak,így hatásukat veszíthetik!


Ide kattintva megtekintheted a Curcuma Pro-t! 


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.