Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Ízületek fájdalmai, gyulladásai

Az ízületek fájdalmai és gyulladásai több okból alakulhatnak ki. Ezek lehetségesek az ízületek kopásai, illetve azok gyulladásai miatt is. A beteg ízületek különböző mozgásszervi panaszokat okozhatnak, melyek megfelelő kezelések hiányában akár nagyon gyorsan tovább romolhatnak. Ez természetesen nagyon megnehezítheti nemcsak a mozgást, de úgy általában a mindennapokat is. A beteg ízületek érzékenyek lehetnek már akár enyhe nyomásra, és ropoghatnak is...

FÁJDALMAS, GYULLADT ÍZÜLETEK? ÍGY KELL HOGY EZ LEGYEN?

Az  ízületekkel  kapcsolatos problémák több féle módon is jelentkezhetnek testünkben. Lehetnek egyrészt az ízületek kopása miatt kialakult tünetek, és lehetnek az ízületek gyulladása miatt fellépő panaszok. Ilyen esetekben érezhetünk derék fájástváll fájást, vagy csípő és gerinc fájástizom fájdalmakat, esetleg érezhetjük például a térd kattogását. Ezeket okozhatják gyulladások melyek felléphetnek ezeknek a fájdalmaknak következtében.

A két típusú, az ízületek által okozott problémát teljes egészében különböző módon kezelik. Ha megsérülnek, vagy károk keletkeznek az ízületekben lévő porcokban, jelentős mozgásszervi panaszok léphetnek fel, kialakulhat a gyulladás. Középkorúaknál az egyik leggyakrabban előforduló mozgásszervi probléma hátterében az ízületek kopása állhat, mely jelentősen megnehezítheti a mindennapokat a kialakult fájdalom miatt.

HOGYAN VIGYÁZHATUNK ÍZÜLETEINKRE?

 

A porc szövetei két részből állnak. Az egyik a sejtek között lévő állomány, mely rugalmas, és itt találhatóak a porcsejtek. A másik tartalmazza azokat az enzimeket, melyek megbonthatják az ízületekben lévő porcokat, ez által okozhatnak fájdalmas, gyulladásos tüneteket. A kettő között ha elveszik az egyensúly,  megkezdődhet a leépülés mely a porcok jelentős kopásához vezethet. Sokszor az okok nem ismertek hogy mi vezethet az ízületek és porcok roncsolódásához, feltételezések szerint ez lehet örökletes hajlam, vagy esetleg genetikus eltérések is. Ilyen esetekben fordulhat elő, hogy kis méretű csomók keletkezhetnek a kézen található ízületekben, nem kis bosszúságot okozva, hiszen ez jelentős fájdalommal és gyulladásos tünetekkel járhat.

Ezen kívül még kiválthatják az ízületek kopását a különböző rendellenességek, melyek a fejlődés során alakulhatnak ki, és persze az ízületek sérülései is. Ez nagyon gyakran előfordulhat sportolóknál, és azoknál is akik nagy fizikai igénybevételnek vannak kitéve. Ilyenkor valószínűleg jelentős mértékben csökkenni fog a terhelhetőség azokon a pontokon, ahol az ízületek túl nagy terhelésnek vannak kitéve. Ezeken a részeken a porcok nagyobb mértékben elkezdhetnek szétbomlani, és fokozottabb lehet az ízületi fájdalom. Ezen kívül előfordulhat még az ízületek gyulladásos megbetegedése is.Itt az ízületi gyulladás miatt kialakuló fehérjék aktiválhatják azokat az enzimeket, melyek felelősek lehetnek a porcok bomlásáért, jelentős fájdalmat okozva.


HOGYAN SZABADULHATUNK MEG AZ ÍZÜLETI PANASZOKTÓL?

Ízületi problémák figyelmeztető jele lehet a fájdalom az adott ponton. Előfordulhat hogy pihenés után merevnek érezhetjük az érintett részt, de ez a merevség, fájdalom, többnyire az ízületek mozgatásával csökkenhet. Fokozottabb terhelésre azonban a fájdalmas érzés visszatérhet az ízületekbe, majd passzivitás hatására ismét csökkenhet. Ezzel bele is léphetünk egy ördögi körbe. Sajnos ha folyamatosan fájdalomérzetünk van egy adott ponton az ízületeinkben, és nincs rá lehetőség hogy kellően pihentessük mikor szükséges lenne, akkor akaratlanul is egy másik pontot fogunk jobban leterhelni. Ez által fokozottabban veszélyeztethetünk, és tehetünk ki jelentősen nagyobb károsodásnak esetleg a gyulladás veszélyének olyan ízületeket, melyek épek és egészségesek. Ilyenkor már gyengülhetnek izmaink is. Érzékenyebbek lehetnek ízületeink akár enyhébb nyomásra is, esetleg előfordulhat mozgatás közben az ízületek fájdalommal kísért ropogása.

Az ízületi bántalmak elkerülhetőek, illetve csökkenthetőek lehetnek ha rendszeresen mozgunk, és figyelmet fordítunk testsúlyunkra. Túlsúlyos embereknél gyakoribbak lehetnek a fájdalmas, gyulladásos ízületi panaszok. Kis odafigyeléssel, aktívabb életmóddal, megfelelő táplálkozással sokat tehetünk azért, hogy fájdalommentes életet élhessünk. 

Kattints ide és nézd meg a Calcium Magnesium PLUS-t!


Kattints ide és nézd meg a Curcuma Pro-t!


Kattints ide és nézd meg a Joint ProteX FORTE-t!


Kattints ide és nézd meg a Shark Aid-et!


Kattints ide és nézd meg a Strong Bones 100-at!


Kattints ide és nézd meg a Strong Bones 250-et!


Kattints ide és nézd meg a Triple-Potency Lecithin-t!


A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.