Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Mit lehet tenni a gyerekek immunrendszeréért?

A fejlődésben lévő gyerekek immunrendszere, ha ez lehetséges még nagyobb odafigyelést igényelhet mint egy felnőtt ember esetében. A gyerekek számos veszélyforrásnak lehetnek kitéve a hétköznapokban, mivel szervezetük még fejlődik, testük növekszik. Napi tevékenységeik miatt szinte állandó jelleggel közösségben vannak, így jelentősen megnőhet az esélye is annak, hogy sokkal könnyebben megbetegedhetnek. Azonban ennek elkerüléséért tehetünk...


Hogyan védhető meg a gyerekek immunrendszere?

Több lehetőség kínálkozik arra hogy a gyerekek immunrendszere megfelelő védelmet kaphasson. Ez nagyon fontos mind az ő egészségük érdekében, mind az egész környezetük védelme érdekében. Hiszen ha a gyerek megbetegszik, az az egész családra jelentős hatással lehet, hiszen olyankor valakinek otthon kell vele maradni. Ilyenkor ő kiesik az iskolai menetrendből, a szülő pedig kénytelen kimaradni a munkájából emiatt. Emellett persze a legfontosabb az az, hogy a gyerek megszenvedi a betegséggel járó kellemetlenségeket, amit nyilvánvalóan a szülők sem néznek végig szívesen. De mit is lehet tenni annak érdekében hogy ez elkerülhető lehessen?

  • Omega-3 zsírsavak fogyasztása: Az Omega-3 zsírsavak segíthetnek megelőzni a különböző mérgező anyagok, a kórokozók okozta gyulladások kialakulását. Támogatják az idegrendszer megfelelő működését, az agyműködést, javíthatják a koncentrációs képességet.
  • Probiotikumok: Az immunrendszer állapota jelentős mértékben függhet a bélrendszer állapotától. A probiotikumok segíthetnek megőrizni annak egészségét.
  • D3-vitamin: Segítséget nyújthat az influenza és a megfázásos megbetegedések megelőzésében. Ezek mellett hatékony segítség lehet a krónikus megbetegedések ellen, valamint támogatja az erős csontozat kifejlődését is.
  • Multivitaminok ásványi anyagokkal: Táplálják a sejteket a növésben lévő szervezet számára. Az élelmiszerekből általában nem jut elegendő ásványi anyag és vitamin a szervezetbe, emiatt a megfelelő pótlásuk nagyon fontos lehet.
  • C-vitamin: Segítségével megelőzhetőek lehetnek a megfázásos, influenzás megbetegedések, illetve ha már bekövetkeztek akkor lefutási idejük csökkenthető lehet. Antibakteriális, gyulladásokat csökkentő, antioxidáns hatásuk van.

Néhány tipp hogyan lehet megelőzhető a gyerekek megbetegedése

  • Elegendő idejű alvás: Az alvás ideje alatt tud a test megfelelően pihenni és regenerálódni. A gyerekeknek legalább 8-9 óra alvásra van szükségük. Mivel leginkább az éjféli időpontot megelőző alvás a legfontosabb, érdemes lehet szorgalmazni mielőbbi ágyba kerülésüket.
  • Élelmiszerek, táplálkozás: Érdemes lehet szem előtt tartani azt, hogy hogyan táplálkoznak. Az egészséges étkezés nagyon sokat tehet az egészség megőrzése érdekében, ezért fontos lehet mindenkinek kellő figyelmet fordítani rá. Ma már a gyerekek is nagyon feszített tempóban kell hogy éljenek, emiatt a táplálkozásuk sem mindig megfelelő. Ilyenkor érdemes lehet egyéb kiegészítőket is segítségül hívni.
  • Testmozgás: Érdemes gondoskodni arról is, hogy a gyerekek sokat mozogjanak. Ezt talán a legjobb minden esetben kint a szabadban, a friss levegőn megtenni. Ha a gyerekek nagy stressz alatt állnak, fontos lehet számukra a megfelelő támogatás, beszélgetések, közös programok.

Nagyon fontos lehet lehet közelebb kerülni a gyerekekhez

Végül, de abszolút nem utolsó sorban, nem szabad szem elől téveszteni azt sem, hogy az egészséget nem csupán a fentebb leírt módokon lehet megóvni. A hozzátartozók, szülők támogatása, szeretete, megértése lehet a legfontosabb dolog annak érdekében hogy a gyerekek épek, egészségesek lehessenek. Fontos dolog megtalálni a közös hangot egymással, így meglehet a megfelelő kommunikáció is. 


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.