Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Az immunrendszer erősítése 2.

Az immunrendszer erősítése 2.

MILYEN KEDVEZŐTLEN HATÁSAI LEHETNEK A GYENGE IMMUNRENDSZERNEK?

 

Az immunrendszerünk állapota feltételezhetően több összetevőtől is függhet. Nem valószínű hogy csupán a napi C-vitamin szükséglet, vagy bármely más vitaminhiány pótlása azonnal orvosolhatná a problémákat. Bár a vitaminok, mint a C-vitamin, vagy talán éppen a D-vitamin rendszeres pótlása sokat segíthet a megfelelőbb állapot fenntartásáért, főleg a téli időszakban. Feltehetően a gyenge immunrendszer mögött számos más ok is állhat, úgy mint a környezeti hatások, a mentális állapotok, vagy éppen az hogy fizikailag mennyire vagyunk rendben az adott pillanatban. Napjainkban egyre inkább az a vélemény kezd kialakulni, hogy a szervezetünk problémái nem feltétlenül egyetlen okra vezethetőek vissza, hanem több oka is lehet gondjainknak, betegségeinknek, vagy éppen gyenge immunrendszerünknek.Gondoljunk csak bele, mikor stresszesebbek vagyunk többnyire fáradtabbnak is érezhetjük magunkat. A legtöbben valószínűleg nem pihennek és alszanak eleget egy feszített, pörgősebb időszak közben. Pedig a megfelelő alvás nagyon fontos lehet mindenki számára, hiszen annak hiányában a szervezetünk is fokozottabb munkatempóra lehet kényszerítve, és ennek köszönhetően valószínűleg a tartalékaiból is jóval többet fog felhasználni. Ha ez esetleg bekövetkezik, vitaminhiány és különböző nyomelemek, ásványi anyagok hiánya is felléphet a szervezetben, és ennek következtében annak a veszélye, hogy gyenge immunrendszerünk több támadásnak lehet kitéve, még inkább fennállhat sajnos.

 


 

EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS, VITAMINHIÁNY, NYOMELEMEK HIÁNYA

Ha életvitelünk rendszertelen, még ha csak átmenetileg is, az ebből fakadó esetleges vitamin, és nyomelemek hiánya sajnos okozhatják azt is, hogy a gyenge immunrendszer miatt fogékonyabbak lehetünk a betegségekre, mint például az influenza, a megfázás, vagy a különböző fertőzések. Ha ez előfordul, könnyen lehetséges hogy még a gyógyulás ideje is hosszadalmasabbá válhat, és így az is megeshet hogy tovább lesz gyenge immunrendszerünk, és így sajnos még vissza is eshetünk  egy újabb megbetegedésbe, amiből azután még lassabban lábalhatunk ki.

Ez egy igazi ördögi körré válhat sajnos, hiszen minden egyes ilyen felmerülő probléma csak további veszélyeknek teheti ki gyenge immunrendszerünket, szervezetünket. Mint az már szóba került az  írás első részében, a megfelelő táplálkozással valószínűleg sokat segíthetünk magunkon, és ezáltal szervezetünkön. De mi történik akkor ha erre nincs lehetőség a felfokozott életmód következtében? Ilyen esetekben nagy jelentősége lehet az egészségmegőrzés szempontjából a megfelelő, és jó minőségű étrend-kiegészítők fogyasztásának, melyek segítségével pótolhatóak lehetnek azok a vitaminok, illetve  nyomelemek melyek a mindennapi táplálkozás során nem tudnak bekerülni a szervezetbe.

 


A fent leírtak nem minden személy tapsztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.