Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Gyógynövények cukorbetegeknek

A vércukor szintjének váltakozásai sok problémát okozhatnak. Az esetleg kialakuló cukorbetegség miatt felléphetnek például igen súlyos keringési zavarok, így veszélyben lehet az érrendszer egészsége, ami súlyos hatással lehet az egész szervezetre. Azonban nagyon sokat tehetünk azért hogy ez az állapot ne következzen be. Odafigyelve a testsúlyra, rendszeresen mozogva és sportolva, helyesen táplálkozva már nagyon sokat tettünk az egészségünkért...

Gyógynövények, melyek nagyon jó hatással lehetnek a vércukor szintjére, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják

Vannak olyan gyógyteák, vagy növények melyek segítségével könnyebben rendbe tehetjük, stabilabban tarthatjuk vércukor szintünket. Ezek a gyógynövények így cukorbetegek (diabétesszel élők) számára is fogyaszthatóak. A már sajnálatosan kialakult inzulinrezisztencia, valamint cukorbetegség esetén számos, akár az étkezéssel kapcsolatos, életmódra hatással lévő szabályt kell betartani azért, hogy a  vércukorszint stabil maradhasson. A keringés és az érrendszer megvédése, valamint a megfelelő testsúly megtartása nagyon fontos feladat ilyen esetekben.

fogyókúra és diéta mellett találhatunk több olyan gyógynövényt, amely hatékonyabban megnövelheti az inzulinérzékenységet. Segíthet stabilabbá tenni a vércukor szintet, illetve lecsökkentheti a szövődmények kimagasló kockázati szintjét is. Az ezekből a növényekből készült gyógyteákat akár a betegség megelőzése kedvéért, akár a már folyamatban lévő kezelések kiegészítéseként is hasznos lehet fogyasztani.


Gyógynövények a cukorbetegség ellen

A gyógynövényekből készült teák, kapszulák a betegségek megelőzése miatt nyugodtan fogyaszthatóak. Közülük több igen jó ízű is lehet, tehát akár mindennapi élvezeti cikként is beválhatnak. Ellenben ha már kialakult cukor-, vagy bármilyen más betegségről beszélünk, akkor ilyen esetekben szükséges a  kezelőorvosoddal egyeztetni hogyha gyógynövény teákat használsz. Ez annak érdekében lehet fontos, hogy a gyógynövények és az orvosságok nehogy kedvezőtlen kölcsönhatást váltsanak ki egymásból. Így kezelőorvosod szükség szerint változtathat a kezeléseken és további információkat adhat, amennyiben ellenjavaslatai lennének.


Mely gyógynövények lehetnek jók magas vércukorszint esetén, cukorbetegségben szenvedőknek?

  • Kapor: Magas vitamintartalmú antioxidáns, mely ezek mellett jelentős ásványi anyag tartalommal is bír. Van benne vanádium és eugenol, mely pozitív hatású lehet az inzulin termelődésére. Rendkívül hasznos lehet cukorbetegek számára fogyasztása.
  • Csalán: Levelében több vitamin, növényi sav, klorofill, vagy csereanyag található. Ezeken kívül még van benne glukokinin, mely a vércukor szintjére mérséklő hatással lehet. Tisztítja a vért, illetve a vesét is.
  • Fahéj: Szintén jó hatással van a vércukor szintre, segíthet azt alacsonyan és stabil szinten tartani. Kedvező hatással lehet az emésztőszervek működésére is, lelassíthatja az ételek ürülését a gyomorból, így is stabilizálva az állapotot. Sokan felhasználják teákba is a fahéjat.
  • Palástfű: Segíthet a cukorbetegek számára a vércukor szintjének stabilizálásában. Emellett még hatékony az erős menstruációk idején is. Gyorsíthatja a sebek gyógyulási folyamatait. Pozitív hatással lehet a koleszterinre is. 
  • Aranyvessző: Reumásoknak és cukorbetegeknek is fogyasztható, teákban is. Vizelethajtó hatású, flavonoidokban igen gazdag.
  • Gyermekláncfű: Cukorbetegség kezelése mellett, még ajánlott lehet máj- és epepanaszokkal küzdőknek. Tisztítja a vért és enyhe vizelethajtó, így akár fogyókúráknál is alkalmazható lehet. Gazdag vitaminokban.
  • Málnalevél: Vércukor szintjét csökkentő hatású, emellett vizelethajtó is. Kellemes az íze, így kimondottan jó teákhoz.