Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Ginseng hatásai...mire jó a ginseng?

A ginseng egy ősi, vitaminokban nagyon gazdag gyógynövény. Ismert a szibériai, az amerikai, és az ázsiai ginseng. Használata rendkívül pozitív hatással lehet mind a férfiak potenciájára, mind az immunrendszer, vagy az idegrendszer megfelelő működésére. Csökkentheti a stresszt, javíthatja a szellemi és a fizikai teljesítőképességet is. Használata plusz töltést adhat a szervezet számára a kimerítő időszakokban. A ginseng alkalmazható kúraszerűen is.

MIRE JÓ A GINSENG?

ginseng hatásainak köszönhetően egy nagyon sokoldalú, vitaminokban rendkívül gazdag növény. Találhatunk benne A-, B-C-, és E-vitamint is, de a ginseng tartalmazhat még cinket, folsavat, mangánt és rezet is. Több fajtája ismert, például köztudatban van az ázsiai-, az amerikai-, és a szibériai ginseng. A ginseng hatásai kedvezőek lehetnek mind szellemi, mind fizikai teljesítményünkre, fogyasztása még a potenciára,  vagy az immunrendszer, vagy az idegrendszer megfelelő működésére is jótékony hatást gyakorolhat.

ginseng hatása növelheti aktivitásunkat az élet minden területén. A ginseng kedvezően befolyásolhatja a vércukor szintjét, erősítheti az immunrendszert, jótékony hatással lehet az erek állapotára, így a keringésre is. A-vitamin tartalmának köszönhetően a ginseng fogyasztása erősítheti szemünk állapotát, javulhat a látásunk. A ginseng hatóanyagainak köszönhetően támogatást nyújthat a szervezet számára, hogy hatékonyabban védekezhessen a vírusok és baktériumok ellen. Ázsiában és a világ számos pontján, a ginsenget egyfajta afrodiziákumként tartják számon, mert pozitív hatásai között szerepelhet a szexuális teljesítőképesség, a potencia növelése is.


GINSENG A POTENCIA MIATT?

Úgy tarják hogy a ginseng hatásai között szerepel az, hogy befolyással lehet az erek tágulására. Ennek a tulajdonságának lehet az köszönhető, hogy több vér juthat a test hajszálereibe is, így javíthatja férfiaknál a merevedést, javulhatnak a potencia zavarok. Kúraszerűen alkalmazva hosszútávú javulás lehetséges potencia problémákkal küzdőknél. Azonban mindenképp figyelembe kell venni azt, hogy bár a potencia zavarokon segíthet használata, túlzott bevitele különböző mellékhatásokhoz is vezethet! Növelheti a vérnyomást, szapora szívverést okozhat és nyugtalanságot! Ginseng használata idején ajánlatos lehet kerülni a különböző koffein tartalmú termékek fogyasztását!

ginseng hatásait hosszabb távon fejtheti ki a szervezet számára, fogyasztását leginkább kúraszerűen szokták ajánlani. A legjobb az lehet ha egy kúra nem tart tovább 5-6 hétnél, és ezt követően ajánlatos lehet néhány hetes szünetet tartani a ginseng használata közben. Túl hosszú ideig tartó ginseng használat magas vérnyomáshoz vezethet, e miatt a ginseng fogyasztása magas vérnyomással küzdőknek nem ajánlott! Ginseng használatakor mindenképp ajánlatos betartani a csomagolásokon feltüntetett ajánlott napi adagot!


AZ EGYRE NÉPSZERŰBB GINSENG...

Mint már említettük, a ginseng használatának ideje alatt érdemes kerülni a koffeint tartalmazó italok fogyasztását a már említett magas vérnyomás elkerülése miatt, illetve azért is hogy a kettő kombinációja ne okozzon bélrendszeri, és gyomorban jelentkező problémákat. A túlzott ginseng használat vezethet álmatlansághoz is! A ginsenget leginkább akkor lehet ajánlatos fogyasztani mikor nincs semmilyen betegségünk -(például még csak nem is vagyunk megfázva)-, mert ezekben az esetekben a ginseng használata esetleg felerősítheti a már meglévő problémákat. Viszont túlterhelt időszakokban, mikor fáradtak vagyunk, sok a munkánk és nem tudunk eleget pihenni, esetleg vizsgák idején, a ginseng hatása adhat egy plusz töltést a szervezetünk számára hogy könnyebben vészelhessük át azt az időszakot.

A ginseng Kelet-Ázsiában, Szibériában és Észak-Amerikában fellelhető növény. A kereskedelemben megtalálható a kínai, a koreai, a szibériai, és az amerikai ginseng. Ezek az Araliaceae, más néven a borostyánfélék csoportjába tartoznak. Hatóanyagai rendkívül értékesek, és a növény gyökereiből nyerik ki. 

A ginsenget az egész világon egyre többen, és egyre szélesebb területeken használják. A ginseng hatásaiért a ginzenozidok felelősek, ezek csökkenthetik a stressz által okozott tüneteket, és javíthatják a fizikai, illetve szellemi teljesítményt.


 Kattints ide és nézd meg a Panax Ginzenget!


A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.