Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

A ginzeng lehetséges hatásai 1.

A ginzeng egy nagyon hosszú ideje ismert népszerű gyógynövény, melynek egyik legfőbb hatóanyaga az úgynevezett ginzengoid, mely nagyon sok az egészségre gyakorolt pozitív hatással rendelkezik. Első sorban talán leginkább a stressz és feszültség miatt felmerülő esetleges problémák kezelésére használhatják, de emellett még több, a szervezet számára nagyon fontos, hasznos hatása is lehet, kezdve a bőr egészségétől egészen a szexuális panaszok javításáig.

A ginzeng lehetséges hatásai

 

A ginzengnek több fajtája létezik. Egy régóta használt és népszerű gyógynövény, melynek talán a legfontosabb hatóanyagai közé tartozik a ginzengoid, amely több kedvező, az egészségre gyakorolt jótékony hatással is rendelkezhet. Első sorban a stressz és feszültség által előidézett panaszok kezelésére használhatják fel. A mellékvesében előállított kortizol lehet nagy mértékben felelőssé tehető több más probléma mellett a stresszért, a feszültségért. A ginzeng ezeknek a hormonoknak az elterjedését akadályozhatja meg a szervezetben, köszönhetően stimuláló hatásainak. Ezért ajánlhatják gyakran a depresszióval küzdőknek, a rossz kedélyállapotban lévőknek is ezt a gyógynövényt. Gyakran alkalmazzák potencianövelő készítmények egyik fő összetevőjeként is a ginzenget, hiszen a férfierőt támogató hatásai is annak lehetnek köszönhetőek, hogy segíthet lecsökkenteni a magasabb kortizol szintet, valamint mérsékelheti a szorongással, feszültséggel járó tüneteket. Szervezetünk stressz és feszültség elleni alkalmazkodását is javíthatja nagy mértékben, ezt már kutatások is bizonyítják. Segíthet a ginzeng használata a fizikai, illetve a szellemi megterhelés miatt fellépő stresszt és feszültséget leküzdeni. A stressz és feszültség hatásainak mérséklése mellett igen erősek lehetnek a baktériumok, vírusok ellen kiváltott hatásai is. A gyógynövényt gyakran felhasználják kozmetikumok előállításánál is, hiszen kiemelkedően jó hatással lehetnek ezek a készítmények a bőr megjelenésére is.

A ginzenget sokan és gyakran fogyasztják a szexuális vágyat növelő lehetséges hatásai, illetve az anyagcserét felgyorsító tulajdonságai miatt is. Jótékony hatásokat gyakorolhat a hormonháztartás, vagy a keringés állapotára, így a ginzeng komolyabb mértékben növelheti a férfiak teljesítőképességet. A ginzenget egyfajta afrodiziákumként tartják számon a köztudatban. A szexuális vágyat, a szellemi és testi képességeket fokozó hatásait legjobban napi szintű, kúraszerű alkalmazással fejtheti ki. A ginzeng fogyasztása komoly élénkítő hatással bírhat, emiatt a koffein tartalmú italok fogyasztását érdemes elkerülni, csökkenteni a kúra ideje alatt!


Milyen pozitív hatásai lehetnek a ginzengnek?

 

- Javíthatja a közérzetet, mérsékelheti a stressz tüneteit: 

Kutatások azt mutatták, ha valaki egy-másfél hétig naponta körülbelül 200 milligrammnyi ginzenget fogyasztott, annak a hangulata már ennyi idő elteltével is jelentősebb mértékben javulhatott. Ennek a mennyiségnek a duplája már ennél is komolyabb javulásokat hozhatott, nevezetesen kimondottan nyugodt periódusokat, javuló szellemi frissességet. A ginzeng fogyasztása más kutatások szerint jelentősen javíthat a stresszel szembeni reakciókon.

- A különböző gyulladásokat mérséklő tulajdonságai lehetnek: 

Egy koreai tanulmány során vizsgálták, hogy a koreai vörös ginzeng vajon milyen jótékony hatásokat gyakorolhat a gyermekeken végzett kemoterápiás kezelések, valamint az őssejtek átültetése utáni előrehaladott rákos megbetegedések esetében. A tanulmányban 19 páciens vett részt, ők naponta 60 milligrammnyi koreai vörös ginzenget szedtek egy éven át. Ez idő alatt vérmintát vettek tőlük havi rendszerességgel. Kiderült, hogy a kezelések eredményének betudhatóan az úgynevezett citokinek -(vagyis azok a kis fehérjék, melyek felelősek lehetnek a különböző jelek agyba történő továbbításában, illetve szabályozzák a sejtek növekedését is)- szintje meglepően gyorsan csökkenésnek indult. Jelentős különbség volt tapasztalható a kontroll csoport eredményeihez viszonyítva. Ez a tanulmány utalhat arra, hogy a ginzeng stabilizáló hatással rendelkezhet a különböző gyulladásos citokinek esetében rákos gyermekeknél a kemoterápiás kezelésüket követően.

Ezen kívül végeztek még állatkísérleteket, melyekkel megmérték a ginzeng gyulladásokat csökkentő hatásait. Az allergia ellenes tulajdonságait több tucat egérrel vizsgálták meg. Ezek az állatok egy igen gyakori felső légútakat támadó gyulladásos betegséggel voltak fertőzöttek. A leggyakrabban előforduló tünetek például az orrdugulás, viszketés és tüsszögés volt. A vizsgálat befejeztét követően a ginzeng lecsökkentette az állatok allergiás, gyulladásos tüneteit. 

- A ginzeng javíthatja az agy működését: 

Stimulálhatja az agy sejtjeit, javíthatja a koncentrációs, valamint a kognitív képességeket. Tanulmányok szerint, ha a Panax ginzenget naponta szedik körülbelül három hónapon keresztül, úgy az javíthatja az Alzheimer-kórral élő betegek mentális teljesítményét is. A ginzenges kezelést követően a betegek komolyabb javulást mutattak, majd ez az javuló tendencia további három hónapig folytatódott. Azonban a kezelés befejezése után ez a javulás visszaesett a kontroll csoport szintjére.

- Segíthet a fogyókúrában: 

A ginzeng hatásai között említhetjük, hogy egyfajta természetes étvágycsökkentő is lehet ez a gyógynövény. Valamint javíthat az anyagcsere folyamatokon, így segíthet a felesleges zsírok elégetésében a szervezetnek. Egy kutatásban a Panax ginzeng cukorbetegség, valamint elhízás elleni hatékonyságát vizsgálták egereken. Öt nap után jelentősen alacsonyabb lett a vércukor-szintjük. A 12. napot követően az egerek glükózzal szembeni toleranciája megnövekedett, az általános vércukor szintjük több mint 50%-kal lecsökkent. A kezelés alatt álló egereknél körülbelül 10%-os testsúly csökkenést figyeltek meg.

- A ginzeng jótékony hatással lehet a szexuális gondokra: 

A panax ginzeng fogyasztása, javíthatja a szexuális teljesítményt és vágyfokozó lehet, kezelheti az erekciós panaszokat. Egy 2008-ban végzett klinikai tanulmányban vizsgálták hogy a ginzeng mekkora hatékonyságot mutat az erekciós panaszok kezelésében. A vizsgálatok pozitív eredményeket mutattak a ginzeng használatára vonatkozóan, azonban a tudomány még úgy véli, hogy további vizsgálatokra lehet szükség a megfelelő és végső következtetések levonásához. A ginzenget egyfajta afrodiziákumként tartják számon a keleti népeknél, mely segíthet helyreállítani a libidót.

A tanulmányok között hatan számoltak be az erekciós diszfunkciók javulásáról, mikor a ginzenget bizonyos placebókkal összehasonlítva használták fel. Négy esetben kérdőívek bevonásával tesztelték a szexuális funkciókra gyakorolt pozitív hatásokat a placebókkal összehasonlítva, itt a ginzeng pozitív hatásairól számoltak be. A ginzeng ,,ginsenoside" összetevői megkönnyíthetik a péniszben bekövetkező erekciót annak köszönhetően, hogy elősegíthetik a vér nagyobb mértékű áramlását, valamint a merevedésért felelős szövetek relaxációját. A ginzeng hatóanyagai elősegíthetik a nitrogén-monoxid felszabadulását a szervezetben, melyek közvetlenül érinthetik az erekcióért felelős pontokat a testben. A ginzeng több potencianövelő készítmény alapvető összetevője.


 Panax Ginzeng itt található


Ginzeng alapú potencianövelő kapszulák


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.