Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Ginseng

A ginsenget hosszú évszázadok óta használja a hagyományos kínai orvostudomány, ami abból a szempontból nem is meglepő, hogy igen sok kedvező hatással rendelkező gyógynövény. Javasolhatják fogyasztását a stressz kezelésében, a memória javítására, szexuális problémák megszüntetésére, fáradékonyság, kimerültség kezelésében. A ginsengnek több fajtája ismert világszerte, talán a leginkább népszerű az ázsiai ginseng.

A ginseng egy igen lassan növekvő, „húsos” gyökerű gyógynövény, amit három különböző módon lehet besorolni attól függően, hogy azokat mennyi ideig termesztik.  Ezek lehetnek a friss, fehér, vagy a vörös. A ginseng fogyasztása erősítheti az immunrendszert, segítheti a szervezetet a különböző betegségek, fertőzések leküzdésében.  A ginseng minden egyes immunsejtet képes lehet aktiválni, kivonata olyan vegyületeket állíthat elő, melyek védelmet nyújthatnak mind a bakteriális, mind a vírusos fertőzésekkel szemben.

Javíthatja a ginseng a hasnyálmirigy működését is, serkentheti az inzulin termelődését a szervezetben, javíthatja a vércukor szintjének felvételét a szövetekben.  Arra érdemes figyelni, hogy a ginseng csökkentheti a vércukorszintet, emiatt kezelt cukorbetegeknek rendszeres ellenőrzés javasolt, hogy vércukorszintjük ne csökkenjen túlságosan alacsony szintre.

A ginseng tompíthatja a menopauza idején esetlegesen előforduló kellemetlen tüneteket is. Ilyenek lehetnek a hőhullámok, éjszakai izzadás, a hangulat változásai, ingerlékenység, depresszió, álmatlanság, csökkent nemi vágy. A ginseng a szelénnel kiegészítve, nagymértékben segíthet a változókor idején. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a ginseng képes lehet fokozni a szexuális vágyat, férfiaknál jótékony hatással lehet a merevedési zavarokra, ugyanis ezt a gyógynövényt hagyományosan egyfajta „természetes tesztoszteronszint-növelőként” tartják számon.

Ginseng fogyasztásakor azt érdemes lehet figyelembe venni, hogy egyfajta természetes étvágycsökkentőként is működhet, emellett pedig fokozhatja az anyagcserét, elősegítheti a zsírégetést is. Leggyakrabban talán amiatt fogyasztják a ginsenget, mert az stimulálhatja az agysejteket, segítheti a koncentrációs képességet, a kognitív készségeket, valamint hangulatjavító hatással is bírhat.

Azonban bármennyire is vonzó lehet a ginseng fogyasztása, azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy magas vérnyomással, illetve szív-, és érrendszeri betegségekkel élők számára fogyasztása nem ajánlott!

A Panax Ginseng megnézhető itt

Ginsenget tartalmazó potenciát javító kapszulák

Több a ginsengről itt, itt, és itt olvasható.