Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Fokhagyma a jobb vérkeringésért, szív- és érrendszerért

                        A fokhagyma rendkívül nagy mértékben tartalmaz különböző szerves kénvegyületeket, melyek nagyon jó hatással lehetnek a különböző betegségek ellen. A fokhagymát az egész világon századok óta felhasználják mind a táplálkozásban, mind a népi gyógyászatban. Erős antioxidáns hatású, hasznos lehet felhasználása a vérkeringés javításában, védelmet nyújthat az érrendszer számára, kedvező hatással lehet a koleszterin szintjére...

A fokhagymáról

A fokhagyma rendkívül nagy mértékben tartalmaz különböző szerves kénvegyületeket, melyek nagyon jó hatással lehetnek a betegségek ellen. Rendkívül sajátos, jellegzetes illatú növény. Van aki ezt szereti, van aki kevésbé tudja tolerálni, emiatt különböző módon is fogyasztható, például kapszulák formájában. Hiszen a fokhagymával ,,fűszerezett" lehelet nem minden körülmények között vonzó általában. Hasznos lenne pedig a rendszeres fogyasztása, hiszen hatóanyagai igen jó hatással lehetnek az egészségünkre. 


Mire használható a fokhagyma?

Ezt a hasznos fűszernövényt már több ezer éve ismerik és használják fel az emberek sok különböző módon, a világ minden részén. Ókori írások és a korabeli görögországi orvosi feljegyzések is megemlítik a fokhagyma gyógyító hatásait, így azt számos betegség kezelésére alkalmazták a korabeli gyógyítók. Több mint huszonöt különféle hatóanyag -(köztük különböző enzimek, ásványi anyagok és nyomelemek, vitaminok)- találhatóak meg benne. Igaz, több olyan betegségre is felhasználta a korabeli népi gyógyászat, melyeknek legyőzéséhez érdemben nem járulhatott hozzá (például a szifilisz vagy a lepra), viszont ennek ellenére rendszeres és kúraszerű fogyasztása rendkívül jó hatással lehet akár a koleszterinszintre, vagy a vérnyomásra is. Kutatások szerint akár a vércukor szintjét is stabilizálhatja amennyiben rendszeresen használjuk, valamint pozitív hatással lehet a szív- és érrendszer megfelelő működésére, a vérkeringésre.


A fokhagyma pozitív hatásai a szervezetre:

 

  • A fokhagyma pozitívan hathat a szív- és érrendszer működésére. Összetevői csökkenthetik a máj sejtjeiben a koleszterinszintézist.
  • Gátolhatja hogy összetapadjanak a vérlemezek, így segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
  • Keringéssel kapcsolatos betegségek esetében, erőteljes gyulladás állhat fenn a szervezetben. A fokhagyma használata segíthet megszüntetni ezeket a gyulladásos folyamatokat.
  • Az érrendszeri betegségek kialakulását is segíthet megakadályozni a fokhagyma használata.
  • Antioxidáns hatású lehet.
  • Védelmet nyújthat a stroke és az infarktus ellen, mivel csökkentheti a vérlemezkék hajlamát az összetapadásra.
  • Kedvező hatással lehet a fokhagyma a vérnyomásra is.
  • Védelmet nyújthat a fokhagyma az érelmeszesedés ellen.
  • Segíthet a daganatos betegségek kialakulása elleni küzdelemben.
  • Hatékony segítség lehet gombás fertőzések, valamint baktériumok ellen is. 

A fokhagyma nagyon gazdag szerves kénvegyületekben. Egyetlen grammnyi friss fokhagyma átlagban 10 mg alliint tartalmazhat, akár 6 mg gamma-glutamilciszteint, ezekből jó esetben 3-4 mg allicin jön létre az összepréselést követően. Azonban az allináz nevű enzim eltűnik a hő hatásának következtében. Néhány perces hőhatást követően a fokhagymának köszönhető pozitív hatóanyagok elkezdhetnek veszíteni az erejükből.


Garlic Max fokhagyma kapszulák itt találhatóak


A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.