Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Fogkefék

Gondolj a jövő generációra, gondolkodj „zöldben”

Gondoltál már arra, hogy a legelső fogkeféd, amit akár évtizedekkel ezelőtt használtál, még ma is létezhet valamilyen formában? A régi fogkefék műanyagból készültek, azok lebomlási ideje pedig 500 év… Ez csak egy fogkefe, mondhatjuk persze erre, nem olyan nagy tétel, de ha belegondolunk abba, hogy csak fogkeféből éves szinten, 45 tonna kerül a kukába az egész kontinensen, akkor azt már érdemes lehet komolyan venni.

Mi lehet a legnagyobb baj a fogkefével?

A fogkefék nem újrahasznosíthatók. Mivel az elkészítésükhöz használt több fajta műanyag nagyon erős, nehezen szétszakítható, így a gépek amelyek az újrahasznosítási folyamatokban szerepet kapnak, nem boldogulnak velük. A legtöbb fogkefe -ezen belül is főleg azoknak a nyele-, műanyagból készült, melyet kőolajból állítanak elő. Ez pedig biológiailag nem lebomló anyag. Így pedig ezek szennyezhetik a környezetet, a talajt, az élővilágot, a tengereket. Ezek miatt az okok miatt is fontos lehet, hogy fogkefénket lecseréljük, hiszen a számokat figyelembe véve, ez már nem is tűnik annyira apróságnak.

Higiénia és fenntarthatóság

Hogy mire cseréljük le fogkefénket, ez nem is annyira egyértelmű első nekifutásra. Hiszen gyakran pont a jól lebomló bambuszból készült fogkefék tudnak a leginkább a baktériumok melegágyai lenni. Mivel azok sokáig nedvesek maradnak, nagyon nehezen száradnak ki, emiatt a higiéniai fenntarthatóságuk is kérdésessé válhat. Hosszas kutatómunka eredményeként, sikerül kifejleszteni ezt a fogkefét, melyben a higiénia, a fenntarthatóság, illetve a hatékonyság egyensúlya talán a leginkább meg tudott valósulni. Ez a fogkefe a piacon úttörőnek számít, hiszen biológiailag lebomló, fenntartható, környezetbarát, higiénikus, antibakteriális.

Biológiailag lebomló anyagból készült

A fogkefék nyele a fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyag feldolgozása során keletkezett mellékterméből, a cellulózból készült. Ezek a nyelek teljes egészében képesek lebomlani. Ráadásul felületük úgy lett kiképezve, hogy minél gyorsabban tudjanak száradni, ezáltal ne tudjanak rajtuk megtelepedni a baktériumok.

Antibakteriális

A sörték két különböző módon készülnek. A külsők ricinusolajból származnak, melyek növényi eredetűek. Lebomlásukkor szervetlen vegyületekké alakulnak át, ezeket a vegyületeket aztán a növények ismét képesek lesznek felvenni a környezetükből. A belső sörték pedig ezüsttel vannak kezelve amiatt, hogy ellensúlyozhassák, gátolhassák a sörtéken megjelenő mikroorganizmusok szaporodását. Azok így nem lesznek képesek bejutni a szájüregbe, a szervezetbe.

A fogkefék itt találhatóak: kék színben, sárga színben, zöld színben, illetve rózsaszínben

A fent leírtak nem mindenki véleményét tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.