Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Csipkebogyó-Mire jó a csipkebogyó?

Csipkebogyó-Mire jó a csipkebogyó?

CSIPKEBOGYÓ, A SOKOLDALÚ CITRUSFÉLE!

A csipkebogyó egy rendkívül sokoldalú, a citrusfélék csoportjába tartozó növény, mely arról is híres hogy nagyon nagy mennyiségben tartalmazhatja a különböző vitaminokat. Több fajta vitamintípus található a csipkebogyóban, de leginkább hatalmas mennyiségű C-vitamin tartalmáról ismert. A csipkebogyó akár tízszer annyi C-vitamint is tartalmazhat mint a  citrom, hasonló mennyiségben. Azonban ezen kívül még találhatunk benne A-, B-, K-, és P-vitamint is, Illetve  magnéziumban és vasban is igen gazdag növény a csipkebogyó.


MIRE JÓ A CSIPKEBOGYÓ?

Felhasználási területe szintén sokoldalú a csipkebogyónak, készítenek belőle szörpöket, vitamin tartalmú italokba is beleteszik a csipkebogyót, vagy akár ételek ízesítésére is használhatják. Csipkebogyóból készülhet még lekvár, vagy akár bor is, de nagyon népszerű teákban is. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy főzés alkalmával a csipkebogyó elveszítheti vitamintartalmát, ugyanúgy mint bármilyen más növény, vagy gyümölcs hasonló esetekben. Épp ezért ha úgy szeretnénk fogyasztani a csipkebogyót hogy minél több vitamint tartalmazzon, érdemesebb lehet a hidegen sajtolt, vagy szárított eljárással készített termékeket választani. Ezek a termékek őrizhetik meg leginkább a csipkebogyóban található vitaminokat, melyek nagyon hasznosak lehetnek szervezetünk számára.

Csipkebogyó-Mire jó a csipkebogyó?

A CSIPKEBOGYÓ VITAMINBOMBA MINT A NARANCS, VAGY A CITROM!

A csipkebogyó magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segítséget nyújthat a megfázás elkerülésében, és enyhén gyulladást csökkentő hatása is lehet. Jótékony hatást fejthet ki az emésztésre a csipkebogyó, segítséget nyújthat az immunrendszer védelmében, és lehet vízhajtó hatása is. Magas C-vitamin tartalma miatt némely esetben okozhat hasmenést a csipkebogyó! Várandósok, kismamák, gyermekek esetében kerülendő lehet nagyobb mennyiségben! Mivel a csipkebogyóban sok C-vitamin található, fogyasztása hasznos lehet azoknak is akik dohányoznak, mivel e szokás következtében a szervezet nagyobb mennyiségű C-vitamint veszíthet mint normál esetekben. A csipkebogyó jótékony hatással lehet az idegrendszerre, segítséget nyújthat abban hogy a stressz okozta feszültség csökkenjen. Termelői formában a csipkebogyó természetes úton, napon van szárítva, majd ezután lesz kapszulákba töltve.


HOGYAN KERÜL ELÉNK A CSIPKEBOGYÓ?


A termelői csipkebogyó
 mely belekerül a kapszulákba, napon szárított, és adalékmentes. A termelők rendkívül nagy figyelmet fordítanak rá, hogy mindig a megfelelő minőségű termék kerüljön a kapszulákba. Ennek köszönhető hogy a csipkebogyó minél inkább megőrizheti magas C-vitamin, és más egyéb vitamintartalmát is. Mindig gondosan, és körültekintően választják meg a helyet és az időpontot arra, hogy a megfelelő minőségű bogyókat  gyűjthessék be, és később dolgozhassák fel.


A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.