Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Cink- Mire jó a cink?

A cink egy nagyon fontos nyomelem az emberi szervezet számára. Jelentősen növelheti a sejtek ellenálló képességét, hiányában azonban azok jóval sérülékenyebbé válhatnak. Jótékony hatást gyakorolhat a vércukor szintjére, a hormonokra, illetve támogathatja az immunrendszer megfelelőbb működését. A cink használata pozitív hatással lehet a bőr állapotára, régóta alkalmazzák a kozmetikai iparban, valamint a bőrgyógyászatban a gyulladt bőr kezelésére...

MIRE JÓ A CINK?

A cink meghatározó szerepet játszhat  a sejtek egészséges működésében. A cink hiányában a sejtek sérülékenyebbé, és életképtelenebbé válhatnak, azonban ha megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben, a cink hatása növelheti a sejtek ellenálló képességét. Nagyon fontos nyomelem a cink, mely fontos szerepet tölthet be a szervezetben található enzimek helyes működésében. A cink hatása kedvezően befolyásolhatja az inzulinszintet, ezáltal a vércukor szintjét is.

cink jelenléte jótékony hatással lehet a hormonrendszer,  és az immunrendszer megfelelő működésére, és védelmet nyújthat a szervezetben felhalmozódott fémek, például az ólom káros hatásai ellen is. A megfelelő cink mennyiség hatása a szervezetben, kedvező befolyással lehet természetesen például akár a nemi hormonokra is.Ha nem rosszindulatú a prosztata megnagyobbodása, abban az esetben is jótékony lehet a cink hatása.

A cink régóta jelen van a bőrgyógyászatban, és a kozmetikai iparban. Számos olyan készítmény tartalmaz cinket, melyeket a pattanásos, gyulladásos, ekcémás bőr kezelésére alkalmaznak. Ilyen esetekben esetleg ajánlhatják a cink nagyobb dózisú fogyasztását.


MIBEN VAN CINK?

cink megtalálható több fajta élelmiszerben is. Ilyen táplálékok lehetnek a halfélék, a zöldbab, a tejtermékek, a tojás, vagy a rák és a húsok. Sajnos a mai rohanó világban táplálkozásunk nem minden esetben kielégítő, így könnyen előfordulhat hogy nem kapja meg szervezetünk a kellő mennyiségű tápanyagokat, így kialakulhatnak a cink hiány tünetei is. Ilyen esetekben szükség lehet a cink tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztására. Ez előfordulhat betegség bekövetkeztében fellépő nyomelem veszteség esetén is. Cink tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztásakor érdemes orvos véleményét kikérni!


A CINK FELHASZNÁLÁSA.

Cink hiányában többek között anyagcsere zavarok léphetnek fel, nagyobb hajlam alakulhat ki például a meghűlésre. Ha a cink hiány tüneteit tapasztaljuk, gyakrabban fordulhat elő hogy rossz a kedvünk, és nem megfelelő az étvágyunk sem. A cink hiánya kedvezőtlenül befolyásolhatja a fejődést fiatal korban, a cink krónikus hiánya komolyabb rendellenességeket is okozhat. Ha megfelelő mennyiségű cink van a szervezetünkben, jótékonyan befolyásolhatja külső megjelenésünket is.


A CINK HATÁSA A BŐRRE, A HAJRA, A KÖRÖMRE...

cink hatására szebbé válhat a hajunk, jelentősen javulhat bőrünk állapota. A cink hatása segítséget nyújthat hogy megóvjuk bőrünket és körmeinket a repedezettségtől. Azonban ajánlatos lehet elővigyázatosnak lenni a cink bevitelével, mert túladagolható is lehet! Ilyen esetekben okozhat hányást, hányingertés a cink túlzott bevitele vezethet a réz szervezetből való kiürüléséhez is. A cink rendkívül fontos mindenki számára, de a bevitt mennyiségre minden esetben ügyelni szükséges. Mielőtt elkezdenénk szedni a cinket, ajánlatos szakemberrel konzultálni!


A CINK NAPI SZÜKSÉGLETE.


cink napi adagolásával óvatosan kell bánni, mert már 20-mg körüli cink hatása naponta is korlátozhatja a réz megfelelő szintjét a szervezetben! Túlzott mennyiségű cink bevitel korlátozhatja a kalcium felszívódását!

A cinket túl lehet adagolni, e miatt mielőtt elkezdené fogyasztani, kérje ki szakember véleményét!


KINEK LEHET FONTOS A CINK?

  • Akik nem fogyasztanak rendszeresen cinket is tartalmazó élelmiszereket, azok számára kiemelkedő fontosságú lehet a cink pótlása. Ilyenek élelmiszerek például a hús, és a teljes kiőrlésű gabonafélék.
  • Olyanoknak akik szennyezett levegőjű környezetben dolgoznak, élnek.Számukra nagy segítség lehet antioxidáns hatása miatt.
  • Azoknak akiknek nehéz fizikai munkájuk van, illetve rendszeresen sportolnak. Stresszes életkörülmények is indokolhatóvá tehetik fogyasztását.

Kattints ide és megtekintheted a Chelated  Zinc-et!


A fent leírtak nem minden személy tapasztalatát tükrözik. Te ezektől eltérő tapasztalatokat is szerezhetsz.